Kain Sulam Riben, Sulam Benang, Bunga Timbul Handmade

Kain Kurung Sulam Handmade
– Kain kurung handmade SULAM RIBEN pita yang cantik berbunga timbul dan ada juga pilihan SULAM BENANG dengan BUNGA TIMBUL + kain bermotifkan corak batik
– Pilih kain material taveta (tidak jarang, ala-ala Thai Silk- contoh L04), material casionic yang agak jarang (contoh L02 kain ala-ala chiffon) atau cotton

  • Material taveta dan casionic harga :RM 95 RM 85 (HARGA BORONG)
  • Material Cotton harga : RM 120 RM 98 (HARGA BORONG)

    Kebaya sulam Benang+Bunga Timbul in marron L01 -material casionic

    Sulam Benang + Bunga Timbul in Green L02

    Sweet Sulam Riben Purple L03 (motif selempang seperti L04

    Sulam Benang + Bunga Timbul in Red L04

    Sulam Benang + Bunga Timbul in White L05

    Sweet Kurung Sulam Benang + Bunga Timbul in Cream L06

    Sweet Kurung Sulam Benang + Bunga Timbul in Cream L07

    Sweet Sulam Benang + Bunga Timbul in Pink L08

    Sweet Sulam Benang + Bunga Timbul in Grey L09

    Sulam Riben in Grey L10

    Kain Sulam in White L11(material tevata)

    Kurung Sulam in Gold L12 (material teveta)

    Kurung sulam in baby blue L13

    Kurung sulam in Apple Green L14

    Kurung sulam in Dark Choc L15

    Kurung sulam in Black L16

    Kurung bunga timbul turqoise L17

    Kurung marron L18

    Kurung blue L19

    Kurung coklat L20

    Kebaya coklat L21

    Kain Kurung and Kebaya Sweet Sulam Handmade
    – Kain kebaya material cotton yang sejuk dan berkualiti dengan handmade sulam yang cantik berbunga timbul + kain bermotifkan corak batik

  • Only RM 120 RM 98 (HARGA BORONG)
  • untuk material cotton

  • Only RM 110 RM 88 (HARGA BORONG)
  • untuk material taveta

    Models in Kebaya

    Sulam Riben (Material Cotton)

    Kurung Sulam Cotton in White L22

    Kurung Sulam Cotton in Pink L23

    Kurung sulam cotton in Blue L24

    Kurung sulam cotton in white L25

    Kebaya sulam cotton in Baby Blue L26

    Kebaya Sulam cotton in Pink L27

    Kurung Sulam cotton L28

    Kurung Sulam Gold (material cotton) L29

    Kebaya Sulam (cotton) L30

    Kurung sulam (cotton) L31

    Kurung sulam grey (material taveta) L32

    Kurung cotton green L33

    Kebaya white cotton L34

    Kurung taveta marron L35

    Kurung taveta L36

    Kurung taveta grey L37

    Kurung taveta silver L38

    15 Comments (+add yours?)

    1. Gadis
      Jan 07, 2010 @ 16:31:33

      nice…. tapi ko ringgit mua yaa hehhe….

      Reply

    2. yati
      Jan 08, 2010 @ 11:12:57

      salam,

      just nak tanya, ada beza ke corak L01 dengan yang lain2.
      saya tengok mcm lain skit tu based on gamba yang ada.
      for that design ada lg tak warna lain?

      Reply

      • frenny9903
        Jan 08, 2010 @ 17:59:17

        wslm yati..

        oh corak ader 3 jenis: yg penuh kt tengkuk/dada contoh L05.. ader yg cross selimpang mcm L04 and ader yg mcm L01
        warna available in white, cream,pink, gold n semua yg ada kt dlm blog

        tq for ur view n comment

        Reply

    3. yati
      Jan 08, 2010 @ 11:15:54

      maksud saya the one bawah yang L04 yerk bukan the first picture.

      Reply

    4. atin
      Aug 25, 2010 @ 04:22:12

      N01 ada lagi?

      Reply

    5. lina
      Apr 07, 2011 @ 03:24:39

      saya sangat minat dgn kebaya putih sulam benang bunga colorful yg dipakai oleh model diatas di sebelah kanan..masih ada lagikah?

      Reply

    6. lina
      Apr 07, 2011 @ 03:27:16

      No L17 juga saya berminat, tetapi bagaimana caranya utk mengorder?

      Reply

    7. siti radziah
      Jul 19, 2011 @ 05:53:56

      L 17 tu pun cantik juga

      Reply

    8. siti radziah
      Jul 19, 2011 @ 05:55:27

      L 13 tu saya nak order yer

      Reply

    9. frenny
      Sep 08, 2011 @ 04:42:27

      saya nak order L04 merah dan M18 biru muda…
      kak saya dah email tolong reply da stok ke x?

      Reply

    10. siti
      Sep 08, 2011 @ 04:43:29

      saya nak order L04 merah dan M18 biru muda…
      kak saya dah email tolong reply da stok ke x?

      Reply

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    Follow

    Get every new post delivered to your Inbox.

    Join 235 other followers

    %d bloggers like this: